Zihnimiz ve İşleyiş Şekli

“Zihnimiz ve İşleyiş Şekli”

Zihniniz beyninizi beyninizde bedeninizi yönlendiriyor. Zihninizi kullanarak fiziksel dünyanızı değiştirebilirsiniz.

ZİHNİMİZİ NASIL  ÇALIŞIYOR?

Zihnimiz bilincimize gelen bilgileri 5 duyu ile algılar. (görerek, duyarak, hissedip dokunarak, tadarak, koklayarak) zihnimize bir saniyede dörtyüz milyar bit veri gelmektedir. Ve bizler bunun sadece iki binini fark ederiz. Farkına vardıklarımızsa sadece deneyimleyip varlığını kabul ettiğimiz şeylerle ilgilidir.

Zihnimizi bir bilgisayar gibi düşünebiliriz. Dünyadaki tüm teknolojik aletler, bilgisayar, televizyon, klima, cep telefonu, ve benzeri gibi hepsi başarıya programlıdır. İnsan dünyaya geldiği andan itibaren beş duyusunun yardımı ile zihnini programlamaya başlar. Bilgisayarımıza programlar yüklediğimiz gibi zihnimize de program yükleyebiliyoruz. Çevremizden aldığımız tüm sözlü ve sözsüz mesajlar zihnimizde canlandırdıklarımız, hissettiğimiz şeyler zihnimizin programlanmasını sağlar.

beyin ve ogrenmeTüm teknolojik aletler gibi insan zihnide doğası gereği başarıya programlıdır. İnsan yaşam yolculuğu sürecinde sürekli olarak öğrenme içindedir. İnsanların başarı programı öğrenme odaklıdır. İnsan beyninde yüz milyar nöron vardır. Ve her nöron başarıya programlı olarak bağlantı kurar. Nöronlar bu bağlantıları kurarken düşünülen şeyleri temel alır. Bireyler zihinlerini öncelikle düşünceleri ile yönetirler. Yaşamımızın yönetiminde asıl söz sahibi zihnimizdir. Dileyen herkes kendi zihnini yönetebilir. Bunu bilmek bile bizim için çok değerli bir bilgidir. Zihin sistemimiz doğru bir şekilde programlayıp hedeflerimize yönelik kullanabiliriz.

ZİHNİMİZİ VERİMLİ ÇALIŞTIRMAK İÇİN:

  • Zihnin gücüne güvenmek
  • Zihin hedefler vermek
  • Zihin belirli sürelerde alfa frekansında güçlendirmek
  • Zihne odaklanma çalışmaları yaptırmak, zihni boşaltmak
  • Dışarıdan alınan bilgilerin kodlanmasını sağlamak, önceki bilgilerle ilişkilendirerek klasörleştirmek
  • Gerekli bilgileri belirli periyotlarla tekrarlamak
  • Alınan bilgileri yorumlamak ve başkalarına aktarmak
  • Olumlu ve alternatif bakış açısı geliştirmek
  • Gözler kapalıyken algıları geliştirmek
  • Zihin içerisinde sürekli sorular sormak ( nasıl oluyor, neden, niçin…)
  • Sıklıkla müzik dinlemek
  • Belirli aralıklarla hobilerle ilgilenmek
  • Her gün yaptığınız bir şeyi farklı yapmak
  • Bol oksijenli ortamlarda bulunmak
  • Sağlıklı beslenmek

Tavsiye edilmektedir.

ZİHİNSEL POTANSİYEL VE BEYİN HÜCRELERİ

Daha önce de belirtildiği gibi beyindeki nöron sayısı zihinsel potansiyeli  belirleyen tek faktör değildir. Beyindeki nöron sayısından da daha önemli olan bir faktör vardır.

Bu faktör beyni kullanmanın, düşünmenin ve hafıza ilişkileri kurmanın bir sonucu olan nöronlar arasında kurulan bağların zenginliği ile  ilgilidir.

İşte beyninizdeki bu nöronlar arasındaki bağların zenginliği sizin ne kadar zeki olduğunuzu ve ne kadar güçlü bir hafızaya sahip olduğunuzu da göstermektedir.

Bilim adamlarının son 10-15 yılda geldikleri sonuç, insan zekasının sabit olmadığı  noktasına gelmiştir. Beyni ne kadar çok kullanırsak ve beyin hücrelerini ne kadar çok uyarırsak zeka seviyemiz ve  hafıza gücümüz de o kadar çok artmaktadır.

Çünkü beyni ne kadar çok kullanırsak, beyin hücrelerimiz arasında kurulan bağlar da o derecede artmaktadır Beynimizde ne kadar çok bağ varsa düşünlerimizde o derecede daha zeki olmaktadır. Hafıza ve zekanın %75’inin oluşmasının Tamamlandığı 3 ile 7 yaş arasındaki eğitim beyinde kurulacak  ağların zenginleştirilerek zihinsel potansiyelin maksimum seviyeye  çıkartılması için atılacak en önemli adımlardan biridir.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Koçluk Merkezi ICF’in en üst Program onayı olan ACTP (AccreditedCoaching Training Program)  program sağlayıcısıdır.

Bize Ulaşın