Profesyonel Koçluk Eğitimi

Profesyonel Koçluk Eğitimi

Koçluğu kısaca tanımlamak istersek: kişisel ve profesyonel hayatlarımızda (kişisel hayattaki gelişimlerimizin profesyonel hayatımızı doğal olarak olumlu yönde etkilediğini de unutmadan) yaşadığımız tıkanıklıkları açmak ve hedeflediğimiz yetileri kazanmak için aldığımız kılavuzluk hizmetidir.

Koçlara göre aslında her müşteri kendi hayatının uzmanıdır. Kişinin benzersizliğini temel aldığımızda koçluğun kişiyle ilgili bu yaklaşımı hiç de yanlış olmaz. Koç ve müşteri arasındaki ilişkinin kurulma amacı da kişiyi hem özel hayatında hem de profesyonel anlamda ileriye taşıyacak potansiyel gücünü ortaya çıkarmak ve geliştirmek, bunun yanında da geçmişte kalan ancak bugünü etkileyen olumsuz tecrübelerin etkilerini nötrlemektir. Bu nötrleme kendimiz ya da profesyonel hayatımızla ilgili negatif algılarımızı ortadan kaldırır.

Profesyonel bir koçun kişiye karşı sorumlulukları şunlardır:

Müşterinin ihtiyaçlarını ve hedeflerini detaylı bir şekilde belirlemek

Belirlenen ihtiyaç ve hedeflere uygun strateji ve planlar geliştirmek

Uygulama aşamasında müşteriyi yüreklendirmek ve motive etmek

Müşterinin sağladığı gelişmenin detaylı kayıtlarını tutmak

Bu kayıtları müşteri ile değerlendirmek

Gerektiğinde hedefe ulaşma stratejilerini revize etmek.

profesyonel kocluk egitimi
Profesyonel Koçluk Eğitimi

Profesyonel koçluk yapabilmek için profesyonel koçluk eğitimini tamamlayıp sertifika alınması gerekir. ICF (Uluslar arası Koçluk Federasyonu)  uluslar arası düzeyde geçerli bir sertifikasyon sistemi sunar ve akredite olan eğitimler aracılığı ile ICF onaylı profesyonel koçluk sertifikasına sahip olmak mümkündür. Bu sertifika koçluk mesleğinin en itibarlı ve kabul gören belgesidir.

 Koçluk programlarının çoğu, büyük ölçüde etkili iletişim taktiklerinin yanı sıra motivasyon becerileri ve tekniklerine odaklanır. Belirli sınıflar veya eğitim seansları programınıza bağlı olacaktır, ancak genel hatlarıyla bir koçluk eğitimi şu başlıklardan oluşur:

  • Sonuç odaklı koçluk ve profesyonel koçluk süreci
  • Hedef belirleme ve eylem adımları
  • Profesyonel müşteri / koç ilişkileri geliştirmek
  • Kayıt tutma ve gizlilik
  • Etik

Profesyonel koçluk eğitimi, eğitim programına bağlı olarak 100 saate kadar sürebilmektedir. Bu eğitimlere katılmak herhangi bir ön koşul gerektirmez. Ancak bir koçluk eğitimini seçerken, Uluslararası Koçluk Federasyonu tarafından akredite edilmiş bir program olmasına dikkat edilmesi önemlidir. Çünkü ICF, sektörde bilinen en yüksek standartları karşılayıp karşılamadığını belirlemek için koçluk programlarını inceler.

https://www.koclukmerkezi.com/iletisim/

Koçluk Merkezi ICF’in en üst Program onayı olan ACTP (AccreditedCoaching Training Program)  program sağlayıcısıdır.

Bize Ulaşın