Koçluk Eğitimi

Koçluk Eğitimi

Koçluk duygusal, düşünsel ve aynı zamanda iş hayatımızda tatmin ve başarı düzeyimizi arttıracak şekilde bize katkı sağlayan profesyonel bir hizmet. Çünkü bir koç, sahip olduğumuz potansiyeli ortaya çıkarmamızda bize rehberlik eder.

Günümüzde artık kendimize daha çok yatırım yapıyoruz. Bu, örneğin bir dil daha öğrenerek profesyonel hayatımızdaki becerilerimize beceri katmakla sınırlı kalmıyor artık. Kendimize, iç dünyamıza, aslında ne istediğimize, gelecekte kendimizi nerede görmeyi umduğumuza yaptığımız bir yatırım bu. Kişisel gelişimin ana akım bir yönelim haline gelmesi, her alanda koçlara olan ihtiyacımızı arttırdı. Artan bu taleple doğru orantılı olarak hizmet sunan koç sayısında da artış oldu. Yani kariyer olarak koçluk yükselişe geçti. Ancak şüphesiz ki iyi bir koçluk hizmeti almamız, doğru eğitimlerden geçmiş bir koçla çalışmamıza bağlı.

Kuşkusuz iyi ve dünya çapında kabul edilen bir koç olabilmek ICF (Uluslar arası Koçluk Federasyonu) onaylı bir sertifika eğitimi almaktan geçiyor.  ICF koçluk mesleğinde dünya çapında geçerli sertifikasyonlara sahip tek kuruluştur.

ICF onaylı koçluk eğitim programları ICF ile akredite olan her kurum tarafından düzenlenmektedir.

Eğitim programı genel hatlarıyla koçluk nedir ne değildir ile başlar. Koçluk adayı tarafından koçluğun etik kurallarının içselleştirilmesi ve benimsenmesi çok önemlidir. Bir koçun sahip olması gereken yetkinlikler tanıtılır. İletişimin önemi ve etkileri ele alınır, doğru dinleme teknikleri üzerinde durulur ve kişiye özel eylem planı nasıl oluşturulur başlığı ile ilk etap koçluk eğitimi tamamlanmış olur.

İkinci etapta koçluğun teorisi üzerinde durulur. Bu aşamada koçluğun temel işleyiş mekanizması üzerinde durulur. Koçluk hizmeti sunarken kişinin potansiyelinin nasıl ortaya çıkarılacağı ve öz eleştiri gibi konular ele alınır. Üçüncü etapta artık koçluk teknikleri ve araçları devreye girer. Gerçek koçluk hizmeti sunulan seanslar düzenlenir. Kişilik tanımlamaları, zayıf ve güçlü yönlerin belirlenmesini sağlayan SWOT analizi, hedef belirleme, hayal ve vizyon arasında koordinasyon sağlama bu aşamanın temel teknik konuları arasında yer alır. Son etap artık tamamen profesyonel bir koç olmak ile ilgilidir. Bir koç olarak kendini geliştirme, gerçek koçluk hizmeti verme ve metaforik koçluk eğitimi verilir.

Koçluk Merkezi ICF’in en üst Program onayı olan ACTP (AccreditedCoaching Training Program)  program sağlayıcısıdır.

Bize Ulaşın