Koçluk Sertifikası

Koçluk Sertifikası

Neden Koçluk Hizmetine İhtiyaç Duyulur?

Koçluk günümüzün yükselen mesleklerinden. Bunun nedenleri arasında bireylerin hem kişisel, duygusal ve profesyonel yaşamlarındaki kaliteyi, mutluluğu, verimi ve başarıyı arttırmaya daha fazla önem vermeye başlamalarını sayabiliriz.

Toplumun bireylerden oluştuğu, birey olmazsa toplumun da olamayacağı farkındalığı yükseldi. Çünkü maalesef artık dünya genelinde toplumsal psikoloji çoğunlukla stres kaynaklı olarak mutsuz, tatminsiz, kendine ve dış dünyaya karşı güvensiz. Bu korkunç toplumsal psikoloji sosyal hayatın kaotikleşmesine, insan ilişkilerinin profesyonel hayatta da şirket ve bireysel bazda gerekli verim düzeyine ulaşılamadığı için başarısızlıklara neden oluyor. En kötü senaryoda ise eğitim düzeyleri ne olursa olsun suç oranları artıyor!

Koçluk Sertifikası
Koçluk Sertifikası

Bireylerin kendi kişisel gelişimlerine katkıda bulunacak destek almaları işte bu denli önemli. Bir bireyin kişisel olarak gelişmesi, profesyonel ve özel hayatlarında temas ettikleri her bireye katkı sağlamaları kaçınılmaz. Yani gelişim ve pozitif bakış açısı bulaşıcı!

Tabi bu açıdan bakıldığında koçluk hizmeti veren profesyonellerin olumlu, yeterli ve tatmin edici sonuçları danışanlarına sunmaları sadece yeterli ve kaliteli eğitim almalarıyla mümkün. Bunun yolu da yetkin koçluk eğitiminin alınmasını sağlayan koçluk sertifika programlarından geçer.

Koçluk Sertifikası Nasıl Alınır?

Öncelikle koçluk hizmeti vermek isteyen bu konuda uzmanlaşmak isteyen kişilerin bu alanda eğitim veren kurumlar hakkında derinlemesine bir araştırma yapması gerekir. Bu araştırmayı yaparken de en önemli kriter seçilmeye aday eğitim kurumlarının ICF ile akredite edilmiş sertifika programı sunmalarıdır.

Koçluk sertifikası eğitim programı tamamlandığında koçluk hizmeti vermenin yanında koçluk seminerleri de düzenleyebilecek yetkinliğine erişilir.

Her hangi bir koçluk alanında sertifika programına başvurmadan önce temel koçluk eğitiminin tamamlanması gerekir.

Temel koçluk sertifikasına sahip olmanın kazandıracağı yetkinlik alanlarından bazıları şöyledir:

  • Psikolojinin temelini oluşturan bilgilere sahip olma ve danışanı duygusal – düşüncel açıdan tanıyabilme
  • İletişim kurma becerisi
  • Danışanın duygu ve düşüncelerinin altına yatan nedenleri saptayabilme yetisi ve bu duygu ve düşünceleri olumlu duygu ve düşüncelere dönüştürebilme
  • Danışanın potansiyelini keşfetmesini sağlayabilme ve bu potansiyelini değerlendirebilmesi için rehberlik edebilme
  • Danışanların bakış açılarını geliştirebilme ve genişletebilme ile birlikte şefkat duygusunu ön plana çıkarabilme
  • Koçluk hizmeti alan bireyin öz farkındalığa ulaşmasını sağlayabilme
  • Bireyin geçmişle barışmasını sağlayabilme
  • Danışanı motive edecek hedefler belirlemesini sağlama ve hedeflere nasıl ulaşabileceğinin pratik yollarını sunabilme
  • Danışanın hedefine giden yolda karşılaşabileceği engelleri saptayabilme ve bunlara karşı hazırlıklı olmasını – çözüm üretilme yeteneği kazanabilmesini sağlayabilme

Koçluk sertifikası edinebilmek ve tüm yetkinlikleri kazandıracak eğitim programını tamamlayabilmek için ICF tarafından belirlenen şartlara göre en az 60 saatlik koçluk eğitiminin tamamlanması gerekir.

Temel Koçluk Eğitimi sertifikasında 2 günlük toplam 16 saatlik teorik ve ek olarak 4 saatlik uygulama eğitiminin tamamlanması gerekir.

ICF Onaylı Sertifika programlarımız ile ilgili daha detaylı bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz.

Koçluk Merkezi ICF’in en üst Program onayı olan ACTP (AccreditedCoaching Training Program)  program sağlayıcısıdır.

Bize Ulaşın