Beyin ve Zihin

“Beyin ve Zihin”

Beyin sürekli değişip, güncellenebilen, milyonlarca bilgiyi aynı anda işleme becerisine sahip yaşayan bir bilgisayar gibidir. Yapısını anlamak, kendimizi anlamaktır.

Öğrenmenin gerçekleştiği merkez üs beyindir. Vücudumuzda olup biten her şeyin denetleyicisi ve yönlendiricisidir.

Beynimizin işleyişini bilmek bireylere kaynaklarını verimli kullanmaya ve bunların ötesine geçmeyi sağlar.

BEYNİNİZİN SINIRI NE!

Uzmanlar beynimizin potansiyelinin ancak  % 1’ini kullandığımızı söylemektedir. Bu durumda çok ama çok fazla bir kullanım ortalıkta yok… Neden beynin potansiyelini bu kadar azı kullanılmaktadır. Ana sebepleri, yakın zamanlar kadar beyin hakkında fazla bilgiye sahip olmamamız, beynin  nasıl çalıştığının bilinmemesidir. Beyin vücudumuzun en  mükemmel sistemidir ve mükemmelliği ayrıntılarda gizlidir. Beyin  hakkında bir yolculuğa çıkalım.

BEYNİN OLUŞUMU

Anneden gelen yumurta ve babadan gelen sperm hücresinin birleşmesi ile yepyeni bir insanı oluşturacak iki hücreden meydana gelir

İlk aşamasında hücreler bölünmeye başlar ve zamanla gelişir.  Embriyonun anne karnındaki gelişimi 5. haftadan itibaren oluşan omurilikte çok süratli bir üretimle saniyede 5000 tane nöron adlı özel hücresi üretilmeye başlanır. Bu bölgede daha sonra beyin oluşur. Beyin hücrelerinin büyük kısmı embriyonun ilk altı ayında oluşur.

Vücudumuzun bütün işlerini idare eden beynimizdir. (Hissetmek, hareket etmek, işitme, tat, görme, nefes alma vb. bütün hayati işlevlerin tümünü) çok hassas bir sistem olan beynimiz elektrik sinyalleri ile çalışan sinir hücreleri, bunları barındıran ve beslenmelerine destek olan hücreler ve kan damarlarından oluşur.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Koçluk Merkezi ICF’in en üst Program onayı olan ACTP (AccreditedCoaching Training Program)  program sağlayıcısıdır.

Bize Ulaşın